Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Οι Κόρες των Αστεριών με ταξίδεψαν...

Η άνοιξη και το καλοκαίρι για μένα αποτελούν τις ιδανικές εποχές για διάβασμα. Τι καλύτερο από ένα βράδυ στο μπαλκόνι παρέα με ένα ποτήρι κρασί και ένα καλό βιβλίο/Σήμερα λοιπόν αποφάσισα να σας παρουσιάσω την δικιά μου βιβλιοπρόταση.
Εν αναμονή του τρίτου βιβλίου της σειράς της Lucinda Riley σας προτείνω ανεπιφύλακτα τα δυο πρώτα βιβλία μιας σειράς που αποτελείτε από εφτά βιβλία όσα και οι αδερφές που πρωταγωνιστούν στην ιστορία της Ιρλανδέζας συγγραφέως. μια σειρά βιβλίων που σίγουρα θα σας ταξιδέψει.


Η εφταλογία αυτή βασίζεται αλληγορικά στο μύθο του πασίγνωστου αστερισμού των πλειάδων. Το πρώτο βιβλίο της σειράς είναι "Οι κόρες των αστεριών" και μας εισαγάγει στην ιστορία των 5 αδερφών και του πάμπλουτου θετού πατέρα τους. Ο θάνατος του Πα-Σαλτ , του μυστηριώδη θετού πατέρα, ανατρέπει τι ζωές των 5 κοριτσιών. Σε καθεμία ο Πα-Σαλτ αφήνει στοιχεία προκειμένου να ανακαλύψουν την καταγωγή τους και τους αφήνει την επιλογή αν επιθυμούν να ψάξουν την ιστορία της βιολογικής τους οικογένειας. Σε κάθε βιβλίο η συγγραφέας μας περιγράφει την ζωή και την αναζήτηση - ταξίδι της κάθε αδερφής. Με το πρώτο βιβλίο της η Rilley μας ταξιδεύει στη Βραζιλία και συγκεκριμένα στο Ρίο, οπού η Μαία, η πρωτότοκη κόρη, ανακαλύπτει την ιστορία της βιολογικής της οικογενείας αλλά και τον έρωτα. Η Μαία μαζί με την καταγωγή της θα ανακαλύψει και τον εαυτό της και πτυχές της προσωπικότητας τους που μέχρι τότε δεν γνώριζε! Μέσα από την ιστορία της θα γνωρίσουμε και ιστορικά στοιχεία για την ιστορία της Βραζιλίας και το χτίσιμό του Χριστού του Λυτρωτή.


Στο δεύτερο βιβλίο: Η κόρη του κεραυνού η Άλι μας ταξιδεύει στη Νορβηγία. Άλλη μια ιστορία ζωής που πραγματικά διαβάζετε με μια ανάσα. Μετά τον χαμό του αγαπημένου της, η Άλι καταφέρνει να ξεφύγει από τη μελαγχολία αναζητώντας τις ρίζες της. Ανακαλύπτει την αιτία της έμφυτης κλίσης της προς τη μουσική και τη μας αποκαλύπτει στοιχεία από την ιστορία της Νορβηγικής κλασσικής μουσικής και του θεάτρου.






Τι μου άρεσε σε αυτή τη σειρά βιβλίων:
1. Το κάθε βιβλίο μπορεί να διαβαστεί αυτόνομα χωρίς να είναι απαραίτητο να διαβαστεί όλη η σειρά. Στο κάθε βιβλίο περιγράφεται η ζωή και η περιπλάνηση της αδερφής πρωταγωνίστριας με αποτέλεσμα να μην γίνεται κοιλιά στην ιστορία γεγονός που παρατηρείται έντονα στις σειρές βιβλίων.
2. Σε κάθε βιβλίο η συγγραφέας έχει ενσωματώσει ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία της κάθε χώρας που επισκέπτεται η ηρωίδα του βιβλίου της προκαλώντας το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Οφείλω να ομολογήσω ότι τα στοιχεία αυτά δεν με κούρασαν καθόλου το αντίθετο μου δημιούργησαν μεγαλύτερη περιέργεια να μάθω περισσότερα για την ιστορία αυτών των 2 χωρών.


Το τρίτο βιβλίο της σειράς είναι "Η κόρη της Σκιάς" και θα εκδοθεί από τις εκδόσεις Διόπτρα στις 10/05/2017 και θα μας ταξιδεύει στο Λονδίνο!

Μην διστάσετε να το επιλέξετε, μην σας τρομάζει το μέγεθός, ο μεγάλος αριθμός των σελίδων διαβάζετε διαβάζεται πολύ ευχάριστα και γρήγορα. Αν θέλετε μπορείτε να προμηθευτείτε τα βιβλία από τα βιβλιοπωλεία ή απευθείας από τις Εκδόσεις Διόπτρα.





Μέχρι την επόμενη φορά...
Σας φιλώ
Άννα






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © by Working mama. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design