Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Book Advent Calendar #12

Το καρύδι και το χριστουγεννιάτικο κέικ

Του Τάσου Ιωαννίδη

Εικονογράφηση: Μαριλένα Αγγελίδου
Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική



Ο Καρύδας είναι ένα καρύδι που βάλει στόχο να μπει στο Χριστουγεννιάτικο κέικ που θα φτιάξουν φέτος τα παιδιά, ο Χρήστος και η Χρυσούλα, με την συνταγή της γιαγιάς τους. 
Όμως ο Καρύδας είναι πολύ γκρινιάρης και σκέφτεται πάντα το αρνητικό με αποτέλεσμα να παθαίνει αυτό που σκέφτεται, ένας πεινασμένος άσπρος σκώληκας αρχίζει να διεισδύει στο φλοιό του...
Ευτυχώς οι φίλοι του: ο Μέρμηγκας, η Μελίνα η Μελισσούλα, ο Σπύρος Σπουργίτης, ο Δρυοκολάπτης ο Τρύπας και η μαμά Καρύδα καταφέρνουν να σώσουν το καρύδι μας και στις τέλος καταφέρνει να μπει στο Χριστουγεννιάτικο κέικ!

Πρόκειται για ένα Μουσικό Χριστουγεννιάτικο παραμύθι, αφού ο συγγραφέας του είναι ο δημιουργός των τραγουδιών Λάχανα και Χάχανα, και συνοδεύεται από ένα cd που το παιδί θα έχει την ευκαιρία να ακούσει την ιστορία αλλά και τα τραγουδάκια της με μουσική. Η εικονογράφηση αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την πλοκή της ιστορίας!



Είναι μια ευαίσθητη και συγκινητική ιστορία που έχει στοιχεία από την παράδοση και αναφέρεται με πολύ έξυπνο τρόπο στον κύκλο της ζωής και στην έννοια της αγάπης και της φιλίας ενώ παράλληλα τονίζει και την αξία της θετικής σκέψης στη ζωή μας. 
Αν θέλετε  μπορείτε να την προμηθευτείτε το παιδικό αυτό βιβλίο στα κοντινά σας βιβλιοπωλεία ενώ πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο ηλεκτρονικό site της Ελληνοεκδοτικής

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook 
να με ακολουθήσετε στο Google+ και στο Instagram
  για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!!!



Μέχρι την επόμενη φορά...
Σας φιλώ
Άννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © by Working mama. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design