Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Book Advent Calendar #13

Μόνος στο σπίτι
Βασισμένο στην ιστορία του John Hughes
Σε σκηνοθεσία Chris Colombus
Εικόνες: Kim Smith
Εκδόσεις: Άγκυρα



Τις μέρες των Χριστουγέννων δεν υπάρχει περίπτωση να μην δούμε οικογενειακώς την κλασσική πλέον ταινία "Μόνος στο Σπίτι"! Η ταινία έχει υπότιτλους οπότε αυτό σημαίνει ότι η μικρή του σπιτιού είναι αδύνατο να την καταλάβει πλήρως, έτσι όταν είδα ότι οι εκδόσεις Άγκυρα κυκλοφόρησαν αυτό το βιβλίο ενθουσιάστηκα και σκέφτηκα ότι θα είναι από τις πρώτες μου επιλογές φέτος. Η ιστορία γνωστή σε όλους.
Η οικογένεια Μακάλιστερ ετοιμάζεται να φύγει ένα οικογενειακό ταξίδι για τα Χριστούγεννα, ο Κέβιν ο μικρότερος του σπιτιού εύχεται να εξαφανιστεί η οικογένεια του και να να μείνει μόνος του για να κάνει ότι θέλει. Ως δια μαγείας η ευχή του Κέβιν πραγματοποιείται και τον "ξεχνάνε¨ στο σπίτι!
Το πάρτι ξεκινάει... Μέχρι που έξω από το παράθυρο του, ακούει 2 κακοποιούς να σχεδιάζουν να κλέψουν το σπίτι του την παραμονή των Χριστουγέννων.
Ο Κέβιν στην αρχή πανικοβάλλεται, αλλά μετά το παίρνει απόφαση, ότι δεν πρέπει να είναι δειλός και πρέπει να υπερασπιστεί το σπίτι του. Αφού ο μικρός πανεξυπνός σίφουνας είναι ο καλύτερος στις σκανταλιές είναι σίγουρο ότι μπορεί να καταστρώσει ένα σχέδιο, προκειμένου να εμποδίσει τους κλέφτες. Ακολουθώντας αυτό το σχέδιο καταφέρνει να εξουδετερώσει τους κλέφτες, ενώ ο καλύτερος βοηθός του αποδεικνύεται ο γείτονας του, που τον φοβούνται όλα τα παιδιά. 
Όταν τελειώνει αυτή η περιπέτεια ο μικρός Κέβιν αντιλαμβάνεται πόσο πολύ του λείπει η οικογένεια του και ζητάει από τον Άγιο Βασίλη το δώρο του να είναι η επιστροφή της αγαπημένων του.

Ξημερώνει Χριστούγεννα και δεν θα μπορούσε να μην εκπληρωθεί η επιθυμία του Κέβιν, η οικογένεια του επιτέλους επιστρέφει στο σπίτι και περνάνε τα πιο όμορφα και γεμάτα ζεστασιά και αγάπη Χριστούγεννα!



Είναι ένα χιουμοριστικό σκανδιαλάρικο βιβλίο που θυμίζει σε εμάς τους μεγάλους την εφευρετικότητα των παιδιών και δίνει την ευκαιρία στα μικρά μας τερατάκια να συνειδητοποιήσουν την αξία της οικογένειας!

Το εξαιρετικό αυτό βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα κοντινά σας βιβλιοπωλεία ή από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Άγκυρα

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook 
να με ακολουθήσετε στο Google+ και στο Instagram
  για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!!!



Μέχρι την επόμενη φορά...
Σας φιλώ
Άννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © by Working mama. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design