Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Η Γραμμή, ενά βιβλίο για τις γραμμές που μαθαίνουν να σβήνουν τα παιδιά μας!!!


Η Γραμμή 
Συγγραφείς: Βασίλης Κουτσιαρής - Γιάννης Διακομανώλης
Εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου
Εκδόσεις: Μίνωας

Σήμερα έχω μεγάλη χαρά γιατί θα σας παρουσιάσω ένα υπέροχο βιβλίο για τη φιλία στα μαθητικά χρόνια και μιλάει για μια γραμμή που πολλές φορές τα παιδιά χαράζουν ακολουθώντας τα χνάρια των αντιλήψεων των μεγάλων! Αυτό το παιδικό βιβλίο είναι ιδανικό για  δώρο σε παιδιά που τώρα ξεκινάνε τη σχολική τους διαδρομή! 


Παράλληλα αυτό το παιδικό βιβλίο το έχουν γράψει δύο εκπαιδευτικοί της δημόσιας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και χαίρομαι ιδιαίτερα, επειδή αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν δάσκαλοι με ιδιαίτερες ευαισθησίες, που αφουγκράζονται πόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζει στη ζωή των παιδιών μας η κοινωνικοποίηση τους και η ένταξη τους στην σχολική ομάδα της τάξης τους.

Η ιστορία που εξελίσσεται σε αυτό το βιβλίο αφορά δύο αγόρια, τον  Αλέξανδρο και το Θοδωρή.


 Ο Θοδωρής είναι καινούριος μαθητής από το χωριό, ο Αλέξανδρος όμως δεν τον θέλει ούτε για διπλανό ούτε πολύ περισσότερο για φίλο και για αυτό το λόγο τραβάει μια γραμμή στο θρανίο τους, ώστε να μην πηγαίνει στο μέρος του και να διαχωρίζει τη θέση του και τον χώρο που του ανήκει. 
Ο Αλέξανδρος δεν θέλει να του μιλάει, δεν θέλει να παίζει μπάλα μαζί του και δεν θέλει να πάει σπίτι του να παίξουν μαζί και προτιμάει να μην τον έχει για διπλανό και να μην έχει ιδιαίτερη σχέση μαζί του παρόλο που πολλές φορές γελάει με τα αστεία του και θαυμάζει τις ζωγραφιές του.
Ωστόσο όλα αλλάζουν, όταν ο Θοδωρής λείπει για κάποιες μέρες από το σχολείο και ο Αλέξανδρος αντιλαμβάνεται πόσο τον έχει αδικήσει! Έτσι, μετανιωμένος για την συμπεριφορά του ο Αλέξανδρος  αποφασίζει ότι πρέπει να τον επισκεφτεί  για να δει τι συμβαίνει και δεν έρχεται στο σχολείο αλλά και να προπονηθούν μαζί στη μπάλα ώστε να τους θέλουν όλοι στην ομάδα τους στο σχολείο...

Τα δύο παιδιά συναντιούνται και αποφασίζουν πλέον ότι θα έχει ο ένας τον άλλο δίπλα του σε ότι τον χρειαστεί. Αφού όμως τα δύο παιδιά έγιναν τόσο καλοί φίλοι ήρθε η ώρα ο Αλέξανδρος να σβήσει αυτή την χοντρή απαίσια μαύρη γραμμή, η οποία χώριζε το θρανίο τους σε δύο στρατόπεδα!

Η εικονογράφηση της Αιμιλίας Κονταίου είναι πολύ ζωντανή και περιγράφει με μοναδικό τρόπο τον χαρακτήρα αλλά και τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών!

Είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο που μιλάει για φιλία και τον σεβασμό που πρέπει να δείχνουν οι συμμαθητές μεταξύ τους. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5+, ενώ ανήκει στην κατηγορία των βιβλίων που μπορούν να διαβαστούν σε 10 λεπτά και πιστέψτε με αυτά τα 10 λεπτά είναι από τα πιο ποιοτικά που μπορείτε να χαρίσετε στο παιδί σας!

Αν θέλετε μπορείτε να αναζητήσετε αυτό το πολύ ξεχωριστό παιδικό βιβλίο στα κοντινά σας βιβλιοπωλεία ή ηλεκτρονικά από τις  εκδόσεις Μίνωας.

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook 
να με ακολουθήσετε στο Google+ και στο Instagram
  για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!!!



Μέχρι την επόμενη φορά...
Σας φιλώ
Άννα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © by Working mama. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design