Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Διαβάσαμε και σας προτείνουμε: " Το Σοφάκι και ο Ντο".

    Τις μέρες των διακοπών του Πάσχα διαβάσαμε... οικογενειακώς..
Ένα αξιόλογο βιβλίο για την ηλικία της Ιωάννας που είναι 5χρονών ήταν: Το Σοφάκι και ο Ντο, το οποίο είναι το συγγραφικό ντεμπούτο της Κατρίνας Τσάνταλη σε εικονογράφηση του ταλαντούχου Κώστα Θεοχάρη από τις εκδόσεις Διόπτρα.



Το βιβλίο αυτό είναι ιδανικό αν θέλετε να γνωρίσουν τα παιδιά σας την έννοια της φιλοζωίας αλλά και είναι το κατάλληλο αν τα παιδιά σας ζητούν επίμονα να πάρετε ένα σκυλάκι ή ένα ζωάκι στο σπίτι σας.



Το Σοφάκι, που είναι η πρωταγωνίστρια του βιβλίου, ζητάει από τη μαμά της ένα σκυλάκι για να παίζει γιατί δεν θέλει να είναι άλλο μόνη της. Η μαμά της αρνείται και τότε εμφανίζεται στη ζωή της το νεραιδοροσκυλό της ο Ντο που της μαθαίνει ότι ένα ζωάκι δεν είναι μόνο για αγκαλιές και παιχνίδι αλλά έχει και υποχρεώσεις. Με αυτό το τρόπο η Σοφία μαθαίνει την ευθύνες και την φροντίδα που απαιτεί  η υιοθεσία ενός ζώου. Παράλληλα το Σοφάκι ανακαλύπτει ότι περισσότερο ανάγκη έχουν τα αδέσποτα ζωάκια που είναι πεινασμένα και χτυπημένα.

Είναι πραγματικά ένα υπέροχο βιβλίο που μέσα από τις σελίδες του το παιδί ανακαλύπτει πως να εκφράζει την αγάπη του για τα ζώα και πώς θα είναι υπεύθυνο για να αποκτήσει και το δικό του φίλο. Η αξία της προσφοράς και της δοτικότητας είναι έκδηλες στο βιβλίο.
Ο τρόπος γραφής της συγγραφέως είναι απόλυτα κατανοητός και περιγραφική  για παιδιά προσχολικής ηλικίας ενώ θεωρώ ότι για τα παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού είναι αρκετά εύκολο να το διαβάσουν και μόνα τους. Η εικονογράφηση είναι πολύ ελκυστική για τα παιδιά αυτής της ηλικίας και η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά λατρεύουν τις εικόνες στα βιβλία και ομολογώ ότι η Ιωάννα εντυπωσιάστηκε από την εικονογράφηση.
Στο τέλος του βιβλίου θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε οδηγίες για να μετατρέψετε το βιβλίο σε εργαλείο διαπαιδαγώγησης από 2 έγκριτες επιστήμονες: τη Σάντυ Κουτσοσταμάτη και την Φιλία Αραπάκη
Επιπλέον εάν είστε εξοικειωμένοι με την τεχνολογία το βιβλίο διαθέτει QR CODE το οποίο αν το σαρώσετε θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε την αφήγηση του παραμυθιού από την Μαρία Μπεκατώρου σε μουσική του Δημήτρη Κοντόπουλου. Είμαι σίγουρή ότι θα σας εντυπωσιάσει!
Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε από τις: Εκδόσεις διόπτρα


Μέχρι την επόμενη φορά...
Σας φιλώ
Άννα


1 σχόλιο:

Copyright © by Working mama. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design