Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Book Advent Calendar #20


Το χελιδόνι που περίμενε τα Χριστούγεννα
Της: Δόξα Κωτσαλίδου
Εικονογράφηση: Βανέσσα Ιωάννου
Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική
Όπως γνωρίζουμε όλοι τα χελιδόνια είναι αποδημητικά πουλιά, έτσι όταν πιάσουν τα πρώτα κρύα το φθινόπωρο μεταναστεύουν για πιο ζεστά κλίματα και ξαναεπιστρέφουν στη χώρα μας την άνοιξη.
Το μικρό χελιδόνι της ιστορίας μας όμως δεν ακολουθεί την οικογένεια του αλλά προτιμάει να παραμείνει στη χώρα μας για να δει και να βιώσει τα Χριστούγεννα που του περιγράφει ο φίλος του ο Σπουργίτης.
Ο μικρός μας Χελιδόνης όμως δεν αντέχει το κρύο και τον φροντίζει ο φίλος του ο Σπουργίτης, ο οποίος γεμίζει την φωλιά τους με μαλλί για να τον ζεστάνει. 
Τα Χριστούγεννα επιτέλους φτάνουν και ο Χελιδόνης παρακολουθεί τις ετοιμασίες αλλά και τον παραμυθένιο στολισμό της πόλης αλλά όταν βγαίνει από τη φωλιά για να απολαύσει αυτό το θέαμα αρρωσταίνει. Τότε ένα μικρό παιδί ο Διονύσης τον βλέπει και παραξενεύεται που ένα χελιδόνι πετάει μέσα στο καταχείμωνο, έτσι το λυπάται και το παίρνει στο στολισμένο σπίτι του για να το φροντίσει! Ο μικρός Χελιδόνης νιώθει τη θαλπωρή και τη ζεστασιά των Χριστουγέννων και βιώνει την καλοσύνη και την μεγαλοκαρδία των ανθρώπων ιδιαίτερα τις γιορτινές μέρες που αναμένουν την γέννηση του Χριστού μας.


Πρόκειται για ένα εξαιρετικό βιβλίο που μας μεταφέρει στο πνεύμα και την μαγεία των Χριστουγέννων...

Αν θέλετε  μπορείτε να την προμηθευτείτε το παιδικό αυτό βιβλίο στα κοντινά σας βιβλιοπωλεία ενώ πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο ηλεκτρονικό site της Ελληνοεκδοτικής

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook 
να με ακολουθήσετε στο Google+ και στο Instagram
  για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!!!



Μέχρι την επόμενη φορά...
Σας φιλώ
Άννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © by Working mama. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design