Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Book Advent Calendar #22


Ο Φώτης και τα Φώτα
Της: Δήμητρας Σταύρου
Εικονογράφηση: Σπύρος Γούσης
Εκδόσεις: Άθως παιδικά

Αυτό το βιβλίο μου έδωσε την ευκαιρία να εξηγήσω στην μικρή μου κόρη που είναι 5 χρονών γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι πέφτουν στην κρύα θάλασσα για να πιάσουν το σταυρό την ημέρα των Φώτων αλλά και τι γιορτάζουμε αυτή την ιδιαίτερη μέρα.
Ο μικρός ήρωας της ιστορίας μας είναι ο Φώτης, ο οποίος προσπαθεί με ζήλο να πείσει τους γονείς του να βουτήξει για το σταυρό στη κρύα θάλασσά την ημέρα της γιορτής του. Παρέα με τον νονό του βουτάνε την επόμενη χρονιά χωρίς να πιάσουν τον σταυρό, αλλά τα συναισθήματα που δημιουργούνται στον Φώτη είναι πρωτόγνωρα. Την τρίτη χρόνια πλέον που βουτάει καταφέρνει να πιάσει το σταυρό και εκεί πλέον αντιλαμβάνεται ότι σημασία δεν έχει ποιος τελικά θα πιάσει το σταυρό αλλά η ευλογία που παίρνεις όταν βουτάς σε αυτά τα αγιασμένα νερά και γιατί ο νονός του βουτάει κάθε χρόνο χωρίς να έχει πιάσει ούτε μια φορά τον σταυρό!


Μέσα σε αυτή την ιστορία ανακαλύψαμε γιατί είναι τόσο σημαντική η μέρα των Φώτων αλλά και ότι δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία να βγαίνεις πάντα νικητής αλλά να προσπαθείς και να συμμετέχεις!

Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε στα κοντινά σας βιβλιοπωλεία αλλά και στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Σταμούλης εδώ. Αν σας άρεσε το βιβλίο μην ξεχάσετε να κάνετε like.

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook 
να με ακολουθήσετε στο Google+ και στο Instagram
  για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!!!



Μέχρι την επόμενη φορά...
Σας φιλώ
Άννα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © by Working mama. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design