Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Μαμά τι να κάνω; Ακμή στην εφηβεία


Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε ήδη είμαι μια μαμά δύο υπέροχων κοριτσιών! Έχω την τύχη η μεγάλη μου κόρη να ανεβαίνει τα πρώτα σκαλοπάτια της εφηβείας και εκτός από τα νεύρα, τις διακυμάνσεις των συναισθημάτων και όλα τα γνωστά έχει εισβάλει στη ζωή μας και η ακμή.
Με την κυρία Ακμή είμαστε παλιές γνώριμες αφού με συντρόφευε σε όλη μου την εφηβική ηλικία αλλά μαντέψτε ακόμα και τώρα... οπότε σήμερα θα σας μιλήσω τόσο από προσωπική εμπειρία όσο και από τη πλευρά της μαμάς που αντιλαμβάνεται ποσό σημαντική είναι η εμφάνιση για ένα κορίτσι στην εφηβεία!



Η εικόνα του εαυτού για τους εφήβους διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο για τη ζωή τους για αυτό θεωρώ ότι προβληματισμοί που αφορούν την ακμή στα παιδιά πρέπει να παίρνονται σοβαρά υπόψη από τους γονείς. Το πρώτο βήμα είναι πιστεύω να ενημερώσετε το παιδί ότι η ακμή είναι ένα δερματολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σχεδόν όλοι οι έφηβοι σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.
Μπορείτε να επισκεφτείτε ένα δερματολόγο ώστε να συμβουλεύσει το παιδί και ίσως αν χρειαστεί να του δώσει την κατάλληλη τοπική αγωγή. Συνήθως όμως όλο αυτό το ξέσπασμα είναι ορμονικό και συνεπώς αναπόφευκτο για αυτή την ηλικία.
Θεωρώ ότι από αυτή την ηλικία το παιδί θα πρέπει να μάθει βασικούς κανόνες για την καθημερινή περιποίηση του δέρματος του ώστε να αποφύγει μεγάλα ξεσπάσματα στο μέλλον αλλά και σημάδια που μπορεί να αφήσουν τα σπυράκια στο πρόσωπο τους. Σε αυτή την ηλικία λοιπόν είναι πολύ σημαντικό να μπει στη καθημερινή ρουτίνα του παιδιού ο καθαρισμός του προσώπου με κάποιο ειδικό τζελ για ακνεικά δέρματα και μια απλή σμηγματορυθμιστική κρέμα. Επιπρόσθετα θα πρέπει να εξηγήσετε στο παιδί ότι σπάζοντας τα σπυράκια στο πρόσωπο του το μόνο που θα καταφέρει να κάνει είναι να μολύνει την περιοχή και να βγουν καινούρια ή να αφήσουν σημάδια στο πρόσωπο του. Καλό είναι να αποφεύγει να πιάνει το πρόσωπο του με τα χεριά. Απαραίτητο είναι επίσης να χρησιμοποιεί καθημερινά καλοκαίρι και χειμώνα αντιηλιακό προσώπου ειδικό για ακνεικά δέρματα ιδιαίτερα στη χώρα μας που απολαμβάνουμε τον ήλιο σχεδόν 10 μήνες το χρόνο!

Στο τέλος όμως άφησα το σημαντικότερο πρέπει να είστε εκεί, διπλά στο παιδί σας και να ακούτε τις ανησυχίες του, σίγουρα θα σας χρειαστεί σε αυτή την δύσκολη στα μάτια του πορεία του προς την ενηλικίωση!

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν είμαι ειδικός και είναι καλύτερά να απευθυνθείτε σε δερματολόγο ή αισθητικό για να επιλύσετε τυχόν προβλήματα σας γράφω την προσωπική μου άποψη και εμπειρία.

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook 
να με ακολουθήσετε στο Google+ και στο Instagram
  για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!!!



Μέχρι την επόμενη φορά...
Σας φιλώ
Άννα

2 σχόλια:

  1. Εγώ την ακμή την παντρεύτηκα. Από 17 ετών έως 34, τη μισή μου ζωη δηλαδή, με ταλαιπωρησε! Πόσο σε καταλαβαίνω, ι την κόρη σου. Πολύ καθαριότητα κ καθόλου σπάσιμο, ξυσιμο κλπ.Συμφωνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαστε πολλές λοιπόν... Όμως ξέρεις τι λένε δεν θα κάνουμε ρυτίδες...

      Διαγραφή

Copyright © by Working mama. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design